top of page

OM OSS

Skepparens kapell & segel grundades 2011 av Leif Ingemarsson.

Verksamheten har sin bas vid Öckerö Hamn där vi nytillverkar, reparerar och underhåller kapell och segel med mera.

Sedan 2022 ingår Skepparens i Windbreaker AB som, tillsammans med det gedigna hantverket som sitter i väggarna på Skepparens, introducerat moderna metoder för nytillverkning av kapell och segel. Vårt motto är att sätta kundens behov och önskemål i fokus och leverera en produkt som uppfyller både förväntningar, funktion och kvalitet men även de estetiska värden som skall gå i linje med din båts befintliga formspråk.  

VÅRT TEAM

Petter Almhagen

Projektledare produktion & design

Petter Almhagen

Petter tog sin högskoleingenjörs-examen i Halmstad 1990 och har sedan dess varit yrkesverksam inom produktutveckling. Sedan 1995 har han arbetat inom bilindustrin och har en stor teknisk kompetens i ryggen från sina år på Volvo cars.

När han var 9 år fick han sin första jolle av sin pappa, sedan dess har han tillbringat många timmar till havs, och i ungdomen var han först deltagare och sedan ledare på Sparrevikens seglarläger i flera år. Intresset för båtar har han burit med sig sedan dess, och detta i kombination med hans stora intresse för nya tekniskt utmanande projekt ledde honom in i denna bransch. Petter har under ett par års tid utvecklat en digital uppmätningsmetod inom fotogrammetri som vi applicerar istället för traditionell mallning, samt byggt den skrivare som vi använder för att printa ut mallarna direkt på kapellväv. Han grundande Windbreaker tillsammans med Jessika i början av 2022.

Magnus Wollnäs

Kapell- och segelmakare

Magnus Wollnäs_edited_edited.jpg

Magnus Wollnäs är det senaste tillskottet i vårt team, och vi är mycket glada över att ha honom ombord.

Född och uppvuxen i Göteborg tillbringade han mycket tid vid kusten ute i Onsala, engagerad i såväl jollesegling som kölbåtar. Magnus påbörjade sin karriär i vår bransch direkt efter gymnasiet, då han började arbeta hos en segelmakare och lärde sig yrket. Därefter har det blivit två längre gästspel i England, första gången för att studera Shipping (som han arbetade med i både England och Göteborg). Andra gången till Maidstone i sydöstra England för att utbilda sig till osteopat i 4 år. Sedan 2008 har Magnus varit yrkesverksam som kapellmakare på heltid, han har därmed en gedigen kunskap om det traditionella hantverket vilket är en viktig del i vår verksamhet i samspel med de digitala metoderna.  

Jessika Envall

Marknad & produktionskoordinator

Jessika Envall

Jessika har en bred bakgrund där tyngdpunkten sedan 1999 har legat på digital grafisk formgivning. Under åren har det tillkommit en Kandidatexamen i kulturvård med inriktning målerikonservering. Jessika trivs som bäst när hon kan varva det digitala arbetet framför datorn med ett fysiskt hantverk. 2014 blev Jessika headhuntad av ett företag som arbetade med fotogrammetri, det var den första kontakten med den uppmätningsmetod som Petter sedermera har utvecklat för att passa Windbreakers behov. Hos oss är Jessikas uppgift ta hand om våra kunder och deras förfrågningar, sköta kontakten med våra leverantörer och se till att vi håller oss uppdaterade med material och metoder kopplat till vår produktdesign. Hon sköter även all marknadsföring och emellanåt hittar ni henne vid symaskinen eller ute på fältet.

Leif Ingemarsson

(rådgivande) Senior kapellmakare

Leif Ingemarsson

Leif Ingemarsson har bott kustnära hela sitt liv, segling började han med i 10-årsåldern och även om han som vuxen har växlat mellan segelbåt och motorbåt genom åren så har han behållit anknytningen till båtar och havet. Tyngdpunkten i Leifs bakgrund ligger inom grafiska branschen då familjen drev ett eget tryckeri som Leif sedermera tog över och jobbade med i drygt 25 år. Så man kan nog säga att han är en sann entreprenör ut i fingerspetsarna - där även känslan för hantverket sitter! När Leif flyttade med sin familj från Kalvsund till Öckerö år 2011 tog han över en befintlig kapellverkstad och startade upp Skepparens kapell & segel, segelmakare Peter Bernstein var med honom från starten. Leif är vår ovärderliga mentor och rådgivare -han har trots allt sett och varit med om det mesta i kapellvärlden.

Peter Bernstein

(rådgivande) Senior segelmakare

Peter Bernstein

Peter har arbetat inom segelmakeri sedan 1975 vilket innebär att han har nästan 50 års kunskap i ryggen. I många år drev han egen verksamhet i Gottskär, och har arbetat med Leif på Skepparens sedan starten. Peter är i grunden akademiskt skolad inom statskunskap, ekonomi och historia, men då han seglat jolle sedan barnsben, så föll yrkesvalet på segelbranschen som än idag är hans stora fritidssysselsättning. Förutom titeln SM-mästare i Finnjolle så har han många fina placeringar i bagaget. Peter är numera pensionerad, men vi är mycket stolta över att ha Peter i vårt team som rådgivande segelmakare när vi får förfrågningar på detta.

bottom of page